Prvá penzijná vykázala za polrok zisk 1,4 mil. eur

Výnosy z poplatkov a provízii spoločnosti vzrástli v prvom polroku medziročne o 41 % na 3,2 mil. eur a náklady na poplatky a provízie poklesli o 19 % na 754 tis. eur.

Prvá penzijná správcovská spoločnosť Poštovej banky vykázala v prvom polroku tohto roka čistý zisk vo výške 1,4 mil. eur. V rovnakom období vlaňajška zaznamenala spoločnosť zisk po zdanení v objeme 630 tis. eur. Ako ďalej vyplýva z údajov zverejnených v priebežnej účtovnej závierke, výnosy z poplatkov a provízií Prvej penzijnej vzrástli v prvom polroku medziročne o 41 % na 3,2 mil. eur a náklady na poplatky a provízie poklesli o 19 % na 754 tis. eur. Čisté výnosy z poplatkov a provízií tak spoločnosť zaznamenala na úrovni 2,4 mil. eur.

Prvá penzijná správcovská spoločnosť Poštovej banky, a. s. je správcovská spoločnosť, ktorej hlavnou úlohou je zhromažďovanie, správa a zhodnocovanie peňažných prostriedkov prostredníctvom investovania do nástrojov peňažného a kapitálového trhu. Jediným akcionárom spoločnosti je Poštová banka. Spoločnosť ponúka možnosť investovať prostredníctvom podielových fondov už od začiatku svojho pôsobenia na slovenskom kapitálovom trhu, t. j. od roku 1995.

Súvisiace články

Aktuálne správy