Na severozápade Slovenska evidujú 315 voľných pracovných miest

Žilina 9. septembra (TASR) – Úrady práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVaR) v Žiline, Martine a Čadci evidujú spolu 315 voľných pracovných miest. Najvyššia miera nezamestnanosti je v okrese Bytča (15,23 %).
V žilinskom regióne dosiahla k 31. júlu tohto roka miera nezamestnanosti 10,44 %, pričom sa o prácu uchádzalo 11.975 ľudí. Ku koncu augusta nahlásili zamestnávatelia ÚPSVaR Žilina 141 voľných pracovných miest, prevažne v profesiách krajčír, kuchár, čašník, predavač, viazač železa, strážnik SBS, obchodný zástupca a montážny robotník, informovala Jela Hreusová z ÚPSVaR Žilina.
V okrese Čadca dosiahla v rovnakom čase miera nezamestnanosti 12,10 %, čo predstavuje medziročný nárast o 0,34 %. O prácu sa uchádzalo 5918 ľudí, zamestnávatelia pritom nahlásili 60 voľných pracovných miest, väčšinou robotníckych profesií a v sektore služieb.
„ÚPSVaR Čadca v rámci Vzdelávania a prípravy na trh práce bude realizovať v období 2012 – 2013 vzdelávacie aktivity, ktoré mali v predchádzajúcom období vyššiu mieru úspešnosti. Ide najmä o rozšírenie vodičského oprávnenia o skupinu C a E, opatrovateľskú službu, pracovníkov strážnej služby – SBS, účtovníctvo, aktivity smerujúce na zvýšenie podnikateľských zručností, zváranie v ochrannej atmosfére oxidu uhličitého a obsluhu CNC strojov,“ priblížil Ján Pidych z čadčianskeho úradu práce.
V Turci evidujú úrady práce 114 voľných pracovných miest, pričom v okrese Turčianske Teplice je nezamestnanosť 12,03 % a v okrese Martin 8,85 %. „Najviac voľných miest je v profesiách zvárač kovov (10), mechanik opravár/zámočník (10), predavač (9), stolár (6 miest + 2 majstri), obsluha CNC (8), lekár (8) a kuchár (7),“ vyčíslila Melánia Pintérová z ÚPSVaR Martin.

Voľné pracovné miesta nájdete na kariera.sk

Súvisiace články

Aktuálne správy