Rakúski turisti uviazli na bratislavskom letisku

Bratislava/Viedeň 8. augusta (TASR) – Pri návrate z Tenerife bolo lietadlo Lauda Air so 189 cestujúcimi kvôli búrke presmerované do Bratislavy. Tu ich dcérske aerolínie spoločnosti Austrian Airlines (AUA) nechali v štichu. Informuje o tom portál heute.at.
Po pristátí v Bratislave lietadlo Lauda Air už nevzlietlo, pretože posádka už prekročila pracovnú dobu. "Pilot vyhodil všetkých z lietadla. Chceli sme vedieť, kedy opäť vzlietneme, ale posádka už zmizla," uviedol Viedenčan Erwin A., ktorý bol v lietadle s manželkou a synom.
Na letisku vládol podľa neho chaos a bezradnosť. "Nebolo nič na pitie ani na jedenie. Nemohli sme opustiť halu. Na toaletách chýbalo mydlo aj papier. Kufre sme dostali až po štyroch hodinách." Vyčerpané deti nariekali a dehydrovaní seniori stonali, uviedol rakúsky internetový portál heute.at.
O štvrtej ráno sa spoločnosť AUA rozhodla, že cestujúci sa majú postarať o cestu domov sami, aj keď v tom čase v Bratislave nejazdili taxíky, autobusy ani vlaky. "Museli sme si objednať taxík z Viedne."
AUA sa snaží cestujúcich upokojiť náhradou výdavkov a poukazom na 150 eur. Erwin A. tvrdí, že je to málo, keďže podľa smernice Európskej únie by každý cestujúci mal dostať vrátené peniaze za letenku plus odškodnenie vo výške 600 eur.

UPOZORNENIE:
TASR sa pokúsi získať reakciu bratislavského letiska.

Súvisiace články

Aktuálne správy