Kopaničiarsky región vstáva z prachu, nezamestnanosť rapídne klesla

Myjava 26. júla (TASR) – Evidovaná miera nezamestnanosti v Myjavskom okrese, ktorá ešte nedávno patrila k najvyšším v Trenčianskom samosprávnom kraji, klesla za posledné tri roky takmer o 5 %. Informoval o tom hovorca mesta Myjava Marek Hrin.
Ešte pred troma rokmi sa podľa neho nezamestnanosť pohybovala na úrovni viac ako 12 %, dnes je to podľa údajov Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny v Novom Meste nad Váhom presne 7,26 %. Podľa Hrina je to nielen menej ako celoslovenský priemer, ale menej, ako majú okolité okresy s lepšou infraštruktúrou, napojením na dopravné tepny a väčším počtom podnikateľských subjektov.
„Podľa prognóz sa situácia v samotnom meste Myjava môže ešte zlepšiť. Okrem zvyšovania počtu pracovných miest niektorých spoločností v areáli bývalej armatúrky len nedávno dokončila svoju prevádzku v priemyselnom parku belgická spoločnosť CPN Invest a výrobné priestory pripravujú aj firmy Altcam Slovakia a C&M Kovo,“ ozrejmil Hrin s tým, že mesto momentálne rokuje o vstupe do priemyselného parku s nemeckou a švédskou spoločnosťou, čo by v prípade úspechu naplnilo priemyselný park na 100 %.

Súvisiace články

Aktuálne správy