Spoločnosť NESS KDC chce budúci rok prijať sto ďalších ľudí

Informoval o tom v piatok po stretnutí s ministrom hospodárstva SR Tomášom Malatinským generálny riaditeľ Ness KDC Marek Antal. Minister v Košiciach absolvoval aj pracovné stretnutie s vedením spoločnosti U. S. Steel Košice, ako aj vedením akciovej spoločnosti Východoslovenská energetika, kde je štát akcionárom.

Spoločnosť NESS KDC, ktorá dcérou akciovej spoločnosti NESS Slovensko, plánuje v budúcom roku prijať ďalších sto kvalifikovaných pracovníkov, čím sa počet jej zamestnancov zvýši zo súčasných 300 na 400. Informoval o tom v piatok po stretnutí s ministrom hospodárstva SR Tomášom Malatinským generálny riaditeľ Ness KDC Marek Antal. Dodal, že na vytvorenie nových pracovných miest nebudú žiadať od štátu finančnú pomoc.

„Firmu NESS KDC evidujeme ako lídra medzi inovačnými firmami. Chceme, aby takýchto firiem pribúdalo a viac ich dostalo príležitosť, a aby pôsobili aj na východe Slovenska a v Košiciach. Keďže pripravujeme novelizáciu zákona o investičných stimuloch, chceli by sme sa poučiť práve z dobrých, úspešných projektov,“ povedal Malatinský. Doplnil, že ťažiskom novely bude poskytovanie stimulov investorom, ktorí budú smerovať do regiónov s veľkou nezamestnanosťou, pričom budú prinášať aj inovačný potenciál a výskum obsahujúci produkt. Podľa Malatinského budú stanovené jasnejšie špecifikované podmienky poskytovania stimulov. Novela bude zároveň priorizovať aj úspešne realizované projekty ako napr. spoločnosť NESS KDC. Ako ďalej uviedol generálny riaditeľ NESS KDC, za sedem rokov vybudovali úspešnú firmu. „Máme nových zákazníkov a smelé plány na rast,“ povedal Antal. Dodal že sa nebudú uchádzať o pomoc na vytvorenie pracovných miest, ale uvítali by, keby bola pomoc orientovaná na vzdelávanie, do školstva, z čoho budú profitovať celá spoločnosť.

Minister hospodárstva SR Tomáš Malatinský v piatok v Košiciach absolvoval aj pracovné stretnutie s vedením spoločnosti U. S. Steel Košice, ako aj vedením akciovej spoločnosti Východoslovenská energetika, kde je štát akcionárom. Ako na krátkom brífingu uviedol Malatinský, témou rozhovorov bola súčasná situácia a prijaté opatrenia na zníženie následkov globálnej krízy, ako aj rozvojové plány do budúcnosti.

NESS Slovensko, a.s., je dcérskou spoločnosťou Ness Technologies. Špecializuje sa na poskytovanie komplexných IT riešení a služieb pre spoločnosti z odvetví energetiky a utilít, štátnej správy a samosprávy, finančných služieb, telekomunikácií, priemyslu a služieb. Od roku 2005 NESS KDC, s.r.o., dcérska spoločnosť NESS Slovensko, a.s., prevádzkuje svoje prvé európske softvérové vývojové centrum – NESS Development Center, ktoré sa zameriava na vývoj a testovanie softvéru a s tým súvisiacich špecializovaných služieb pre zákazníkov Ness zo západnej Európy a zámoria. V súčasnosti má Ness na Slovensku pobočky v Bratislave a v Košiciach. Zamestnáva viac ako 300 odborníkov z oblasti IT technológii.

Agentúra SITA vydá k správe zvukovú správu.

Súvisiace články

Aktuálne správy