UNLP začala s prepúšťaním nadbytočných zamestnancov

Do apríla nemocnica mala 3580 zamestnancov, ku koncu júna ich bolo 3 549 a do konca augusta by malo odísť aj 32 pracovníkov v dôchodkovom veku.

Univerzitná nemocnica L. Pasteura (UNLP) Košice v snahe znížiť náklady na prevádzku začala realizovať racionalizačné opatrenia na všetkých úrovniach, vrátane personálnej oblasti. Ako v piatok v odpovedi na otázky agentúry SITA uviedla hovorkyňa UNLP Ladislava Šustová, k 30. aprílu tohto roka bol celkový počet zamestnancov univerzitnej nemocnice 3 580 a k 30. júnu klesol na 3 549.

„Pre nadbytočnosť boli prepustení najmä THP (technicko-hospodárski pracovníci) a prevádzkoví pracovníci. Kým koncom apríla sme mali spolu 701 týchto pracovníkov, k dnešnému dňu ich ostalo 680. Ide o racionalizačné opatrenia UNLP, v ktorých nemocnica bude pokračovať. Námestníci riaditeľa v týchto dňoch prehodnocujú stavy zamestnancov na jednotlivých pracoviskách,“ uviedla Šustová.

Z nemocnice zároveň postupne odchádzajú zamestnanci v dôchodkovom veku. „Ku koncu augusta by malo odísť 32 „dôchodkárov“. „Tieto počty sa však neustále menia, pričom ich počet bude do konca leta pravdepodobne vyšší,“ dodala Šustová. UNLP na druhej strane 7. augusta plánuje prijímacie pohovory s absolventmi Lekárskej fakulty Univerzity Pavla Jozefa Šafárika, pričom k piatku eviduje 96 uchádzačov o zamestnanie, z ktorých dvaja sú stomatológovia a ostatní sú všeobecní lekári.

Súvisiace články

Aktuálne správy