Agentúra Fitch potvrdila ratingy Volkswagenu

Hodnotenie úverovej spoľahlivosti nemeckej automobilky agentúra potvrdila po tom, ako VW oznámil, že kúpi zvyšných 49,9 % podniku Porsche AG, ktoré ešte nevlastnil. Fitch predpokladá, že transakcia umožní týmto firmám úplne uvoľniť potenciálne synergické efekty.

Medzinárodná ratingová agentúra Fitch vo štvrtok potvrdila nemeckej automobilke Volkswagen Group dlhodobý emisný rating (IDR) na stupni A- a krátkodobý IDR na úrovni F2 po tom, ako VW oznámil, že kúpi zvyšných 49,9 % podniku Porsche AG, ktoré ešte nevlastnil. Výhľad dlhodobého emisného ratingu je pozitívny. Transakcia bude podľa agentúry Fitch pozitívna, keďže vedie k vytvoreniu integrovanej skupiny a umožní týmto firmám úplne uvoľniť potenciálne synergické efekty.

Volkswagen Slovakia pôsobí na Slovensku 20 rokov. Od roku 1991 vyrobil už 3 mil. vozidiel, zamestnáva vyše 8 400 ľudí. V závode v Bratislave vyrába modely Volkswagen Touareg, Audi Q7, Volkswagen up!, Škoda Citigo, Seat Mii, karosérie Porsche Cayenne a prevodovky, v Martine komponenty pre podvozky a prevodovky a v Košiciach pripravuje vozidlá na export do Ruska. V roku 2011 vyrobil viac ako 210 tis. vozidiel. Obrat spoločnosti vlani dosiahol úroveň 5,19 mld. eur. Približne 99,8 % produkcie smeruje na export.

Súvisiace články

Aktuálne správy