Skanska opravila 24 kilometrov ciest v Hriňovej a okolí

Stavebná spoločnosť Skanska SK, a.s. za rok obnovila cesty druhej triedy v okrese Detva za zmluvnú cenu 1,84 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty.

Spoločnosť Skanska SK, a.s. opravila úseky ciest druhej triedy v Hriňovej a okolí v okrese Detva v celkovej dĺžke 24 kilometrov. Práce na odstránení havarijného stavu regionálnych komunikácií trvali rok a podľa zmluvnej ceny stáli 1,84 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty. Ako agentúru SITA v stredu informovala špecialistka komunikácie v spoločnosti Skanska SK Andrea Vráblová, cesty sú teraz vďaka novému zosilnenému povrchu a opraveným krajniciam bezpečnejšie a komfortnejšie. Financovanie nákladov zabezpečili zdroje Európskeho fondu regionálneho rozvoja na úrovni 85 %, podiel štátneho rozpočtu dosiahol 10 % a zvyšných 5 % pokryli zdroje Banskobystrického samosprávneho kraja ako investora a vlastníka ciest.

Opravené boli úseky ciest Kriváň – Hriňová, Hriňová – Látky a medzi Hriňovou a hranicou okresov Detva a Brezno. V Hriňovej pribudla nová kruhová križovatka s výjazdom k obciam Kriváň, Slanec, Látky a Vrch Slatina. Bezpečnosť cestnej premávky na vstupoch do mesta Hriňová zvýšia nové solárne merače rýchlostí. „Komunikácia za križovatkou bola zároveň rozšírená a pre obyvateľov cestujúcich autobusom bola vybudovaná nová autobusová zastávka,“ povedal stavbyvedúci Skanska SK Jozef Róža. Obnovili i priľahlé chodníky, ktoré majú bezbariérovú úpravu.

Spoločnosť Skanska SK, a.s. so sídlom v Bratislave pôsobí pod týmto menom od 1. apríla 2010 po zlúčení šiestich firiem. V Obchodnom registri SR je spoločnosť zapísaná od 3. augusta 1994, jej predchodcom boli Banské stavby, a.s. a neskôr Skanska BS a.s. Skanska SK má základné imanie 1,66 mil. eur, zastrešuje osem závodov pokrývajúcich všetky segmenty stavebníctva.

Súvisiace články

Aktuálne správy