Doprastav opraví regionálne cesty v Trenčianskom kraji

Cesty II. a III. triedy v Trenčianskom samosprávnom kraji v dĺžke vyše 21 kilometrov má spoločnosť Doprastav, a.s. obnoviť za 1,38 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty.

Spoločnosť Doprastav, a.s. opraví cesty II. a III. triedy v Trenčianskom samosprávnom kraji v dĺžke vyše 21 kilometrov. Stavebné práce má vykonať za zmluvnú cenu 1,38 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty (DPH). Firma získala zákazku vo verejnej súťaži spomedzi piatich predložených ponúk, keď predpokladaná cena bola 1,54 mil. eur bez DPH. Podľa podmienok tendra vyhláseného v marci tohto roka obnova ciest by mala trvať šesť mesiacov od uzatvorenia zmluvy s vybraným dodávateľom. O výsledku súťaže informovala Správa ciest Trenčianskeho samosprávneho kraja v piatkovom Vestníku verejného obstarávania.

Spoločnosť Doprastav, a.s. je zapísaná v Obchodnom registri SR od 27. decembra 1993, eviduje základné imanie 34,282 mil. eur. Zaoberá sa výstavbou ciest a diaľnic, mostov, vodohospodárskych diel a ekologických stavieb, ostatných diel inžinierskeho staviteľstva či pozemným staviteľstvom. Spoločnosť je od roku 2001 súčasťou nadnárodnej skupiny DDM Group.

Správa ciest Trenčianskeho samosprávneho kraja bola zriadená ako rozpočtová organizácia k 1. januáru 2004 uznesením krajského zastupiteľstva. Formu hospodárenia zmenila z rozpočtovej na príspevkovú organizáciu od začiatku roka 2007. Spravuje vyše 349 kilometrov ciest druhej triedy a viac ako 1 139 kilometrov ciest tretej triedy. Má tri organizačné jednotky v Trenčíne, Považskej Bystrici a Prievidzi s dvanástimi strediskami údržby.

Súvisiace články

Aktuálne správy