I.D.C. Holding rozdelí akcionárom 1,92 mil. eur

Potravinárska spoločnosť I.D.C. Holding, a.s. vyplatí akcionárom z minuloročného zisku dividendy v celkovej výške 1,92 mil. eur. Akcionári na poslednom valnom zhromaždení rozhodli, že do rezervného fondu poputuje suma 440,73 tis. eur a čiastku 2,05 mil. eur ponechá spoločnosť vo forme nerozdeleného zisku.

Celkový zisk podniku vlani predstavoval viac ako 4,4 mil. eur. Tržby spoločnosti z predaja vlastných výrobkov a služieb dosiahli takmer 88,6 mil. eur, čo je v medziročnom porovnaní o približne 15 % viac. Majetok spoločnosti ku koncu minulého roka medziročne vzrástol o 5 % na 92,31 mil. eur.

V porovnaní s rokom 2010 firme stúpol celkový objem čerpaných bankových úverov o 803,5 tis. eur. Zo získaných finančných prostriedkov plánuje spoločnosť zakúpiť nový pečiaci automat, baliace linky a ďalšie výrobné technológie. Náklady na výskum a vývoj vlani predstavovali 290 tis. eur.

Spoločnosť I.D.C. Holding, a.s. Bratislava patrí medzi popredných Slovenských producentov cukroviniek a trvanlivého pečiva. Vznikla v roku 1997, v súčasnosti zamestnáva vyše 900 ľudí. Približne 47 % produkcie smeruje na export, a to najmä do Českej republiky, Poľska, Maďarska a Ruska.

Súvisiace články

Aktuálne správy