Slovenské aerolínie po roku opäť otvorili linku Bratislava – Košice

Slovenské aerolínie (SA), a.s., Bratislava obnovili v sobotu 11. júla po približne ročnej pauze pravidelné letecké spojenie na trase Bratislava - Košice a späť

Bratislava 16. júla (TASR) – Slovenské aerolínie (SA), a.s., Bratislava obnovili v sobotu 11. júla po približne ročnej pauze pravidelné letecké spojenie na trase Bratislava – Košice a späť.

„Na linke budeme lietať raz do týždňa strojom Boeing 737-300 až do konca septembra,“ uviedol pre TASR PR manažér aeroliniek Marek Reviľák. Lietať častejšie nie je v súčasnosti možné z kapacitných dôvodov. SA sa snažia vytvoriť predpoklady na to, aby mohli pokračovať na trase Bratislava – Košice aj po prvom októbri 2003. „Cenou, za ktorú let ponúkame, chceme konkurovať nielen iným leteckým dopravcom, ale aj železnici,“ podotkol M. Reviľák.

Slovenské aerolínie dnes zabezpečujú okrem charterovej dopravy trikrát týždenne aj pravidelné letecké spojenie Bratislava – Moskva a späť. Na jeseň by mala pribudnúť linka do Bruselu a Tel Avivu.

V uplynulom roku prepravili SA vyše 170 000 pasažierov, čo v medziročnom porovnaní predstavuje asi 15-% nárast. Viac ako 140 000 cestujúcich pripadlo na charterovú dopravu, zvyšnú časť predstavovali pravidelné spiatočné linky z Bratislavy do Košíc a do Moskvy.

V súčasnosti je majoritným, približne 90-% akcionárom SA štát. Lietadlový park dopravcu pozostáva okrem troch TU 154M, vo vlastníctve spoločnosti, aj z Boeingu 737-300 financovaného na lízing.

Súvisiace články

Aktuálne správy