Chcem pripraviť Maďarsko na obdobie, ktoré príde po kríze

Budapešť 30. mája (TASR) – Maďarský premiér Viktor Orbán chce pripraviť Maďarsko na obdobie, ktoré sa začne po kríze. Predseda vlády o tom hovoril v rozhovore pre dnešné vydanie maďarského regionálneho denníka Délmagyarország.
„Európa a západný svet už nikdy nebude taký, aký bol pred krízou. Preto chcem nielen riešiť krízu, ale aj pripraviť svoju vlasť na svet po kríze. Bol by som rád, keby sme v zmenenom svete štartovali z výhodnej pozície,“ konštatoval Orbán.
Dnes v Maďarsku podľa jeho slov pracuje a platí dane 3,75 milióna ľudí, pri prevzatí moci platilo dane iba 2,6 milióna ľudí. Proces ide dobrým smerom, dodal premiér s tým, že je potrebné vytvoriť ďalšie pracovné miesta, ktoré by tvorili hodnoty.
„Smer nezmeníme a nezmeníme ani snahy z pohľadu rozdelenia zaťaženia. Do účasti na verejnom zaťažení naďalej budeme zapájať banky a veľké medzinárodné spoločnosti,“ povedal Orbán, podľa ktorého významná časť ziskov bánk fungujúcich v Maďarsku putuje už teraz do štátneho rozpočtu.
Podľa predsedu maďarskej vlády veľká časť reorganizácie zdravotníctva, školstva, justície a polície je už vykonaná. V nadchádzajúcich dvoch rokoch bude potrebné tieto systémy „zabehať“, dodal Orbán.

Súvisiace články

Aktuálne správy