Dvoch zamestnancov Sociálnej poisťovne obvinili z korupcie

Bratislava 27. marca (TASR) – Na základe spolupráce Úradu boja proti korupcii a Sociálnej poisťovne (SP) došlo k zadržaniu posudkového lekára Antona B. a referentky Nadeždy Č., zamestnancov SP v Humennom a k vzneseniu obvinenia z korupcie. Stíhaní sú na slobode.
"Podľa zistení úradu mali obaja vo viacerých prípadoch prijať úplatok za posudok v prospech posudzovanej osoby. Polícia oboch zadržala a vyšetrovateľ Odboru boja proti korupcii Východ ich obvinil zo zločinu prijímania úplatku," informovala Jana Hrabková z komunikačného odboru poisťovne. Invalidné dôchodky priznané obvineným lekárom pobočka SP v Humennom opakovane posúdi.
Pobočka mala indície od občanov, ktoré poukazovali na praktiky v hrubom rozpore s Etickým kódexom Sociálnej poisťovne. Vyzvala preto občanov prostredníctvom regionálnej tlače, ale aj na verejných stretnutiach, aby sa obrátili na orgány činné v trestnom konaní. Sama tiež iniciovala kroky napomáhajúce odhaleniu korupcie. "Sociálna poisťovňa aktívne spolupracuje s políciou, aby očistila svoje rady od jedincov, ktorí poškodzujú jej meno. Korupčné správanie je neprípustné a neakceptovateľné," doplnila Hrabková.

Súvisiace články

Aktuálne správy