RegioJet začal v sobotu s predajom cestovných lístkov

Zároveň v sobotu súkromný železničný prepravca začal aj s jazdami prezentačných vlakov, ktoré budú premávať trikrát denne až do začiatku pravidelnej prepravy 4. marca.

Súkromný železničný prepravca RegioJet, ktorý začne 4. marca pravidelne prepravovať cestujúcich na 100-kilometrovej trati Bratislava – Dunajská Streda – Komárno, začal v sobotu s predajom cestovných lístkov na bratislavskej Hlavnej stanici aj na stanici na bratislavskom Novom meste. V predaji sú klasické cestovné lístky pre jednosmernú alebo spiatočnú cestu ako aj mesačné a týždenné časové predplatné lístky. Agentúru SITA o tom informoval riaditeľ komunikácie českej materskej spoločnosti Student Agency a zákazníckeho servisu RegioJet Aleš Ondrůj.

Zároveň v sobotu súkromný železničný prepravca začal aj s jazdami prezentačných vlakov, ktoré budú premávať trikrát denne podľa špeciálneho cestovného poriadku až do začiatku pravidelnej prepravy 4. marca, pričom počas prvého dňa riadnej prevádzky bude Regiojet voziť cestujúcich zadarmo. Po zvyšok marca budú v platnosti špeciálne symbolické zvýhodnené ceny, ktoré sú platné aj pre prezentačné vlaky.

Zmluvu o prevádzke osobnej železničnej dopravy na trati Bratislava – Dunajská Streda – Komárno podpísali ministerstvo dopravy a RegioJet 27. decembra 2010. Je uzatvorená na takmer deväť rokov od marca 2012 do decembra 2020 na dopravné výkony približne 1,2 mil. vlakokilometrov ročne pri nákladoch 5,7 eura na kilometer. Firma plánuje ročne po celej trase prepraviť do 1,9 mil. cestujúcich. V tomto roku vzhľadom na začatie prevádzky v marci bude cestujúcich pravdepodobne menej. Dopravca sa zaviazal, že 94 % všetkých vlakov príde včas. Ak budú meškať viac ako 30 minút, musí spoločnosť za každý zmeškaný vlak zaplatiť sankcie.

Spoločnosť RegioJet a.s. so sídlom v Bratislave je zapísaná v Obchodnom registri SR od 26. novembra 2010 a má základné imanie 25 tis. eur. Založila ju česká materská spoločnosť Student Agency, s.r.o. Brno.

Súvisiace články

Aktuálne správy