Allianz eviduje podvody v životnom a úrazovom poistení

Podľa vyjadrení poisťovne Allianzu pribúdajú pokusy o podvody, v 87 percentách prešetrovaných škôd sa podozrenie potvrdilo

Allianz-Slovenská poisťovňa ročne prešetruje niekoľko tisíc podozrivých poistných udalostí. Začiatkom tohto roka pribudli najmä pokusy o podvod v životnom a úrazovom poistení. Len v januári tohto roka ukončila šetrenie podozrivých poistných udalostí s predpokladaným poistným plnením vo výške 200 tis. eur.

Poisťovací podvod, pri ktorom spolupracuje klient s tretími osobami, je podľa vyjadrení Allianzu náročné odhaliť. No ako spoločnosť uviedla, darí sa jej to. „Vďaka správnemu nastaveniu kontrolných mechanizmov sa podarilo podozrenie potvrdiť v 87 percentách prípadov,“ uviedla poisťovňa Allianz. Uchránilo sa tak poistné plnenie za viac ako 100 tis. eur, čo predstavuje 52 % z predpokladaného poistného plnenia.

Podľa Allianzu to boli prípady, kedy sa preukázalo, že rozsah telesného poškodenia po úraze bol menší, ako je popísaný v lekárskych správach. Lekárske správy tiež podľa spoločnosti deklarovali neopodstatnene dlhší čas liečenia, ako si dané telesné poškodenie skutočne vyžadovalo. Najviac pokusov o poisťovací podvod v životnom a úrazovom poistení eviduje Allianz na strednom Slovensku. V niekoľkých prípadoch pripravuje trestné oznámenie.

Allianz pôsobí na Slovensku od roku 1993, keď začala svoju činnosť ako Allianz poisťovňa. Bývalú štátnu Slovenskú poisťovňu získala v júli 2002 a zlúčila sa s ňou v januári 2003.

Súvisiace články

Aktuálne správy