SR sa bude propagovať s krajinami V4 pod jednou značkou

Slovensko sa bude v oblasti turizmu propagovať spolu s ostatnými krajinami Vyšehradskej štvorky (V4) pod jednou značkou European Quartet. „V tomto roku sa krajiny V4 budú pod značkou European Quartet propagovať v siedmich destináciách – v USA, ázijskej časti Ruska, Japonsku, Brazílii, Indii, Číne a na Taiwane,“ uviedol generálny riaditeľ sekcie cestovného ruchu ministerstva dopravy Stanislav Rusinko. Zhodli sa na tom predstavitelia ministerstiev zodpovedných za cestovný ruch a riaditelia národných organizácií cestovného ruchu Slovenska, Českej republiky, Maďarska a Poľska na stretnutí, ktoré sa uskutočnilo tento týždeň v Prahe.

Koncept spolupráce European Quartet je zameraný na získanie turistov zo vzdialených trhov, ktorí pri svojich cestách do Európy kombinujú viaceré destinácie. Jedným z hlavných nástrojov propagácie krajín V4 je portál www.european-quartet.com, ktorý má za cieľ zatraktívniť Poľsko, Českú republiku, Maďarsko a Slovensko pre príchod mimoeurópskych turistov. Tí totiž často vnímajú Európu ako celok turistických destinácií.

Krajiny V4 sa na rokovaní zároveň zaviazali pokračovať v spoločných marketingových aktivitách na vzdialených trhoch. Hlavným prínosom spolupráce je synergický efekt v oblasti príchodového cestovného ruchu, vďaka čomu môžu krajiny spoločne realizovať svoje aktivity efektívnejšie a vo väčšom rozsahu. Posilnenie atraktívnosti európskych destinácií a ich lepšie zviditeľnenie by malo priniesť aj ekonomické výhody.

Súvisiace články

Aktuálne správy