Mimovládne organizácie môžu získať 10.000 eur a iné ocenenia za svoje aktivity

Bratislava 19. februára (TASR) – Neziskové slovenské organizácie, ktorých práca má dlhodobý prínos pre spoločnosť, sa môžu uchádzať o výročné Ceny Nadácie Orange. Uzávierka tretieho ročníka prijímania nominácií je 13. marca.
O prestížne ocenenie a jediné svojho druhu na Slovensku sa môžu uchádzať organizácie tretieho sektora s ukončenými aj aktuálne prebiehajúcimi projektmi. Podmienkou je, že sa minimálne tri roky venujú podpore v hodnotených oblastiach.
Z nominácií vyberie komisia prvý raz až deväť organizácií. Víťazovi v každej z troch kategórií – podpora vzdelávania, regionálneho rozvoja a sociálnej integrácie – udelí nadácia odmenu 10.000 eur. Môžu ju využiť na ďalšie projekty a rozvoj organizácie. Tiež dostávajú príležitosť zviditeľniť svoju činnosť a vďaka tomu aj možnosť získať podporu od ďalších darcov. Mimovládne organizácie, ktoré v jednotlivých kategóriách obsadia druhé a tretie miesto, získajú finančnú podporu v hodnote 5000 a 2000 eur.
Podľa správkyne nadácie Andrey Cocherovej odovzdávanie tejto ceny je snaha systematicky prispievať k rozvoju filantropie a charity na Slovensku, spolupodieľať sa na formovaní lepších podmienok v rámci tretieho sektora.
Informácie sú uvedené na internetovej stránke na www.nadaciaorange.sk. Víťazi budú vyhlásení 18. apríla na slávnostnom galavečere v Bratislave.

Súvisiace články

Aktuálne správy