Finančné riaditeľstvo spustilo aplikáciu na zistenie čísla účtu

Daňové subjekty si prostredníctvom nej môžu zistiť svoje jedinečné individuálne číslo účtu a variabilný symbol pre úhradu príslušnej platby dane. Novinkou na webe finančnej správy sú aj dva elektronické formuláre

Finančné riaditeľstvo SR vo štvrtok na svojej internetovej stránke financnasprava.sk sprístupnilo novú interaktívnu aplikáciu, ktorá daňovým subjektom slúži na zistenie jedinečného individuálneho čísla účtu a variabilného symbolu pre úhradu príslušnej platby dane. Zároveň pribudli ďalšie dva elektronické formuláre v aplikáciach EZU a eDANE. Informovala o tom Gabriela Dianová z komunikačného oddelenia finančného riaditeľstva.

Ako pripomenula, s účinnosťou od začiatku tohto roka sú daňové subjekty povinné platbu dane na nové číslo účtu, pričom každý subjekt má pridelené vlastné, takzvané základné číslo účtu. „Nová interaktívna aplikácia výrazným spôsobom zjednoduší platbu dane tým, že si prostredníctvom nej daňový subjekt môže zistiť svoje jedinečné individuálne číslo účtu a variabilný symbol pre úhradu príslušnej platby dane,“ uviedla Dianová s tým, že okrem portálu financnasprava.sk je aplikácia prístupná aj na portáli drsr.sk.

Ako ďalej informovala, vo štvrtok Finančné riaditeľstvo SR sprístupnilo aj ďalšie dva elektronické formuláre, a to prehľad o príjmoch zo závislej činnosti a daňové priznanie k dani z pridanej hodnoty. Oba formuláre sú dostupné v novej aplikácií EZU a aj v aplikácií eDANE. EZU môžu využiť pre elektronické doručovanie podaní správcovi dane tie daňové subjekty, ktoré získali bezplatný elektronický identifikátor finančnej správy, eDANE môžu pre elektronické doručovanie podaní správcovi dane využiť tie daňové subjekty, ktoré sú držiteľom zaručeného elektronického podpisu alebo majú takzvanú elektronickú značku.

Súvisiace články

Aktuálne správy