Najviac úverov si do jedného spojili obyvatelia Nitrianskeho kraja

Bratislava 11. februára (TASR) – Najviac žiadateľov o spojenie viacerých úverov do jedného pochádza z Nitrianskeho kraja. Obyvatelia tohto regiónu tak momentálne najviac sledujú trend konsolidácie pôžičiek, na ktorý finanční analytici poukazujú už niekoľko mesiacov. Informovala o tom Poštová banka. "Jedným z riešení, ako si klienti v splácaní dlhov môžu poupratovať, je konsolidácia," uviedla banka na základe vlastnej analýzy.
Podľa Poštovej banky sa o poriadok v peniazoch snažia najviac ženy v strednom veku, ktoré patria k najčastejším žiadateľkám o konsolidáciu úverov. Viac ako 17 % žiadateľov o konsolidáciu má pritom trvalý pobyt v Nitrianskom kraji. "Nasleduje Banskobystrický kraj s vyše 15 % a Košický kraj s 13 %. Len necelá desatina žiadateľov pochádza z Bratislavy a jej okolia," informovala vedúca oddelenia retailových úverových produktov Poštovej banky Angelika Farkašová.
Hoci najčastejšie si klienti Poštovej banky spájajú dva úvery, podľa Farkašovej sú prípady, keď dlžníci zažiadali o spojenie deviatich a aj jedenástich úverov. Okrem väčšieho prehľadu vo svojich financiách takto získajú aj možnosť znížiť výšku mesačnej splátky.

Súvisiace články

Aktuálne správy