SOI: Na trhu sú nebezpečné štartovacie káble, hrozí riziko požiaru

Slovenská obchodná inšpekcia (SOI) upozorňuje, že na slovenskom trhu sa nachádzajú nebezpečné výrobky - štartovacie káble ALPIN 600A pôvodom z Rakúska a štartovacie káble O.K.

Bratislava 24. augusta (TASR) – Slovenská obchodná inšpekcia (SOI) upozorňuje, že na slovenskom trhu sa nachádzajú nebezpečné výrobky – štartovacie káble ALPIN 600A pôvodom z Rakúska a štartovacie káble O.K. 150A pôvodom z Číny. SOI upozorňuje, že pri ich použití hrozí riziko požiaru.

"Počas štartovacích impulzov najprv došlo k prehriatiu a potom k zapáleniu štartovacích káblov, pre spotrebiteľa hrozí riziko vzniku požiaru," informuje na svojej internetovej stránke SOI.

Kontrolovaná osoba prijala dobrovoľné opatrenia v tom zmysle, že nebude predávať uvedené výrobky. "Súčasne bol uložený záväzný pokyn oznámiť nebezpečnosť výrobkov spotrebiteľom a stiahnuť ich z obehu. Spotrebiteľ má pri vrátení nebezpečného výrobku právo na vrátenie kúpnej ceny," ubezpečuje inšpekcia. SOI odporúča spotrebiteľom, ak si tieto výrobky zakúpili, aby ich vo vlastnom záujme prestali používať.

Súvisiace články

Aktuálne správy