Indexy hlavných svetových búrz pokračovali v miernom poklese

Frankfurt/Paríž/New York 27. augusta (TASR) - Po miernom poklese hlavných burzových indexov sa situácia na svetových burzách dnes mierne nezlepšila; väčšina z nich zaznamenala vzostup akcií.

Frankfurt/Paríž/New York 27. augusta (TASR) – Po miernom poklese hlavných burzových indexov sa situácia na svetových burzách dnes mierne nezlepšila; väčšina z nich zaznamenala vzostup akcií.

Hlavný index nemeckej burzy vo Frankfurte nad Mohanom, DAX, klesol o 21,28 bodu (-0,8 %) na 7 485,99 bodu. Parížsky index CAC-40 vzrástol o 21,16 bodu (+ 0,38 %) a uzavrel na úrovni 5 590,54 bodu. Vzrástol aj japonský index Nikkei, hongkonský Hang Seng, ako aj austrálsky index S&P/ASX 200.

V Británii bol sviatok, na londýnskej burze sa dnes neobchodovalo.

Opačným smerom sa vybrali indexy Newyorskej burzy cenných papierov (NYSE). Index Dow Jones klesol popoludní miestneho času o 25,85 bodu (-0,19 %) na 13 353,02 bodu. Klesli aj indexy Standard & Poor’s a Nasdaq Composite.

Kurzy na tejto burze ovplyvnili správy o poklese tempa predaja už obývaných domov. Ak by ich predaj pokračoval júlovým tempom, potom by sa ich predalo v tomto roku 5,75 milióna, čo by bolo menej, než analytici doteraz predpokladali. Situácia sa však komplikuje v počte nepredaných domov. Na nových majiteľov ich čaká absolútne najviac od roku 1991.

Obchodovanie na NYSE sa ešte neskončilo.

Informovali o tom agentúry Reuters a AP.

Súvisiace články

Aktuálne správy