Nálada francúzskych spotrebiteľov sa v marci nezmenila

Celkový index dôvery domácností, ktorý zostavuje štatistický úrad krajiny INSEE, sa v marci oproti februáru nezmenil a zostal na úrovni 100 bodov.

Nálada francúzskych spotrebiteľov sa v marci nezmenila. Celkový index dôvery domácností, ktorý zostavuje štatistický úrad krajiny INSEE, zostal na úrovni 100 bodov. Názory spotrebiteľov na ich životnú úroveň v uplynulých dvanástich mesiacoch sa mierne zlepšili a príslušný index medzimesačne posilnil o jeden bod mínus 48 bodov. Index mapujúci očakávanú životnú úroveň v najbližších dvanástich mesiacoch mierne oslabil, a to o jeden bod na mínus 25 bodov. INSEE o tom informoval v stredu na svojej internetovej stránke. 

Mierne sa zhoršili očakávania Francúzov v otázke, aká bude ich osobná finančná situácia v najbližších dvanástich mesiacoch. Index očakávanej finančnej situácie klesol o dva body na úroveň mínus 8 bodov. Trochu sa však zlepšil index minulej finančnej situácie, a to o jeden bod na mínus 21 bodov. V porovnaní s predošlým mesiacom sa v krajine znížil počet domácností, ktoré predpokladajú, že teraz je vhodné obdobie pre veľké nákupy. Index mapujúci plány domácností na veľké nákupy klesol na mínus 7 bodov, ale hodnota tohto indexu je aj tak vysoko nad svojím dlhodobým priemerom.

Súvisiace články

Aktuálne správy