TMR zmodernizuje poľské lyžiarske stredisko SON za 60 miliónov eur

Najväčší prevádzkovateľ horských stredísk v Nízkych a Vysokých Tatrách, akciová spoločnosť Tatry mountain resorts (TMR), preinvestuje vo svojom poľskom horskom stredisku Szczyrkowski Ośrodek Narciarski (SON) v dvoch etapách viac ako 60 miliónov eur.
Ako TASR informovala hovorkyňa spoločnosti Zuzana Fabianová, prvú investičnú fázu v objeme 30 miliónov eur začne TMR realizovať už túto jar. „Stredisko dostane novú desaťmiestnu kabínovú lanovku, dve šesťsedačkové lanovky a modrú zjazdovku, ktorá zabezpečí prepojenie dvoch lyžiarskych areálov SON a COS. Projekt počíta s vybudovaním umelého zasnežovania a retenčnej nádrže na vodu,“ vymenovala.
V druhej etape investícií za ďalších 30 miliónov eur pribudnú v lyžiarskom stredisku ďalšie dve šesťsedačkové a jedna osemmiestna lanovka. „Odhadujeme, že v najbližších rokoch vznikne iba v samotnom lyžiarskom stredisku SON približne 200 nových pracovných miest, v rámci subdodávateľov spoločnosti ďalších 500 pracovných miest a niekoľko tisíc pracovných miest v samotnom regióne,“ doplnila Fabianová.
Spoločnosť ďalej predpokladá, že zrealizované investície do infraštruktúry a modernizácie strediska už v rámci prvej etapy umožnia postupný nárast počtu návštevníkov na viac ako 500.000 ročne. „Doteraz sme pri priemerných podmienkach v zimnej sezóne 2014/15 v stredisku SON zaznamenali za rok 150.000 lyžiarov,“ skonštatovala hovorkyňa TMR.
Po modernizácii lyžiarskej infraštruktúry bude mať spoločnosť v stredisku SON 22 kilometrov lyžiarskych trás, z toho 81 % s technickým zasnežovaním. Prepravná kapacita v stredisku sa zvýši na 18.200 osôb za hodinu. Projekt počíta aj s vybudovaním 1500 parkovacích miest.

Súvisiace články

Aktuálne správy