V roku 2016 samospráva podala 18 projektov na podporu mesta

Celkovo 18 projektov na podporu rozvoja mesta spracovala a podala do grantových a dotačných schém v tomto roku samospráva Rimavskej Soboty. Na ostatnom mestskom zastupiteľstve to uviedla Eva Muráriková, vedúca odboru rozvoja mesta Mestského úradu Rimavská Sobota, v rámci informatívnej správy o stave vypracovania a realizácie projektov aktualizovanej za rok 2016.
„Získaná podpora bola približne 230.000 eur. Boli to finančné prostriedky, ktoré sme dostali na Dni mesta, na vybudovanie hygienického zariadenia v rekreačnej oblasti Kurinec, na ihrisko v mestskej časti Chrenovisko, na rekonštrukciu telocvične Základnej školy Mihálya Tompu a na národný projekt Terénna sociálna práca v obciach,“ konkretizovala vedúca odboru.
Dodala, že v období rokov 2005 až 2016 samospráva podala dovedna 137 projektov, v rámci ktorých sa uchádzala o prostriedky zo zdrojov Európskej únie, štátneho rozpočtu, ako aj z grantov iných združení a nadácií.
„Za roky 2005 až 2010 bolo podaných 77 projektov, z nich schválených bolo 24. Celková získaná podpora bola vo výške takmer troch miliónov eur. V rokoch 2011 až 2016 sme podali 60 projektov, schválených bolo 23 a získaná podpora na úrovni vyše dvoch miliónov eur,“ ozrejmila Muráriková.
Podľa slov primátora Jozefa Šimka sťažujú čerpanie eurofondov vysoké požiadavky na vypracovanie príslušných žiadostí. „Snažíme sa, robíme, čo môžeme, ale na druhej strane je strašná byrokracia,“ konštatoval s tým, že verí v zjednodušenie procesu vypracovávania žiadostí v budúcnosti.

Súvisiace články

Aktuálne správy