Nezamestnanosť v Británii počas augusta až októbra klesla

Počet nezamestnaných v krajine počas augusta až októbra sa medziročne zmenšil o 103 tis. a miera nezamestnanosti sa znížila na 4,8 %.

Počet nezamestnaných vo Veľkej Británii počas trojmesačného obdobia augusta až októbra v porovnaní s predchádzajúcimi tromi mesiacmi klesol o 16 tis. na 1,62 milióna. V porovnaní s augustom až októbrom minulého roka sa počet nezamestnaných Britov zmenšil o 103 tisíc. Miera nezamestnanosti v krajine medziročne klesla na 4,8 percenta z úrovne 5,2 percenta. Nezamestnanosť sa tak dostala najnižšie od obdobia júla až septembra 2005. Informoval o tom v stredu na svojej internetovej stránke britský štatistický úrad ONS.

Počas augusta až októbra bolo v Británii 31,76 mil. zamestnaných ľudí. Oproti predchádzajúcim trom mesiacom sa počet zamestnancov v podstate nezmenil, ale v porovnaní s augustom až októbrom minulého roka stúpol o 342 tisíc. Počet ľudí pracujúcich na celý úväzok medziročne vzrástol o 235 tis. na 23,2 mil. a počet zamestnancov pracujúcich na čiastočný úväzok sa medziročne zväčšil o 107 tis. na 8,56 milióna. Miera zamestnanosti ľudí vo veku 16 až 64 rokov bola počas augusta až októbra na úrovni 74,4 percenta, čiže mierne klesla z rekordného maxima 74,5 percenta, na ktorom bola počas mája až júla. Medziročne však zamestnanosť stúpla, keďže počas augusta až októbra 2015 bola na úrovni 73,9 percenta.

ab;qq

Súvisiace články

Aktuálne správy