V Trenčianskom kraji bude jazdiť 57 diaľkových a 162 prímestských vlakov

V Trenčianskom kraji bude štátny osobný dopravca Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) vypravovať od dnešnej zmeny cestovného poriadku spolu 57 diaľkových a 162 prímestských vlakov. Obsluhovať budú 73 staníc a jazdiť budú po celkovo 288 kilometroch železničných tratí v regióne.
Novinkou zmeneného grafikonu, ktorý platí práve oddnes, je napríklad zavedenie priameho ranného školského osobného vlaku z Trenčína cez Chynorany do Topoľčian. Z Trenčína bude odchádzať o 5.27 h, do Chynorian príde o 6.59 h a do Topoľčian príde o 7.15 h. „Tento vlak doteraz premával len do Chynorian, kde školáci z Bánoviec nad Bebravou prestupovali do nadväzného spojenia,“ vysvetlil hovorca ZSSK Tomáš Kováč.
Zároveň sa pri osobnom vlaku s odchodom zo Žiliny o 5.43 h a z Trenčína o 7.23 h do Nového Mesta nad Váhom skráti v Trenčianskych Bohuslaviciach státie vlaku o 10 minút. „Pre cestujúcich v úseku Trenčín – Zlatovce až Trenčianske Bohuslavice sa tak vytvorí prípoj na regionálny rýchlik do Bratislavy s odchodom o 7.54 h,“ dodal Kováč.
Od úpravy cestovného poriadku bude tiež osobný vlak z Nového Mesta nad Váhom s odchodom o 15.54 h smerujúci do Žiliny stáť v Ilave o 10 minút dlhšie a bude čakať na predchádzanie komerčným vlakom vyššej kategórie.

Súvisiace články

Aktuálne správy