Schodok zahraničného obchodu Británie sa v októbri znížil

Schodok Británie v obchode s tovarmi a službami v októbri medzimesačne klesol o 3,8 mld. libier (GBP) na úroveň 2 mld. GBP.

Britský export v októbri posilnil o 2 mld. libier (GBP) a dovoz o 1,8 mld. GBP klesol. Krajina v obchode s tovarmi a službami evidovala deficit v sume 2 mld. GBP, čo bolo v porovnaní so septembrom zníženie schodku o 3,8 mld. GBP. Deficit v obchode s tovarmi sa v októbri zmenšil o 4,1 mld. GBP na 9,7 mld. GBP. Informoval o tom v piatok na svojej internetovej stránke štatistický úrad Veľkej Británie ONS.

Počas augusta až októbra v porovnaní s predošlými tromi mesiacmi sa však celkový deficit Británie v obchode s tovarmi a službami zvýšil o 4,7 mld. GBP na úroveň 13,2 mld. GBP. Schodok v obchode s tovarmi stúpol o 6,2 mld. GBP na 37 mld. GBP. Export krajiny sa zvýšil o 2 percentá, ale dovoz vzrástol výraznejšie, a to o 7,3 percenta. Deficit Británie v obchode s tovarmi voči ostatným štátom Európskej únie stúpol o 1,9 mld. GBP na 24,5 mld. GBP a deficit voči krajinám mimo EÚ vzrástol o 4,3 mld. GBP na sumu 12,5 mld. GBP.

ab;dn

Súvisiace články

Aktuálne správy