Uber má nového generálneho riaditeľa pre ČR a Slovensko

Úlohou nového generálneho riaditeľa spoločnosti Uber pre Českú republiku a Slovensko Tomáša Peťovského bude nielen zabezpečiť hladké fungovanie služby z pohľadu užívateľov, ale najmä zaistiť ďalší rozvoj a rast spoločnosti, prehĺbiť spoluprácu a dialóg s obchodnými partnermi, odbornými organizáciami a verejnou správou.

Novým generálnym riaditeľom spoločnosti Uber pre Českú republiku a Slovensko sa stal Tomáš Peťovský (32 rokov). Ako vo štvrtok informovala spoločnosť, jeho úlohou bude nielen zabezpečiť hladké fungovanie služby z pohľadu užívateľov, ale najmä zaistiť ďalší rozvoj a rast spoločnosti, prehĺbiť spoluprácu a dialóg s obchodnými partnermi, odbornými organizáciami a verejnou správou.

Peťovský do Uberu prichádza zo spoločnosti Google, kde pôsobil šesť rokov na vedúcich obchodných pozíciách so špecializáciou na klientov z oblasti maloobchodu, automobilového priemyslu a financií.

„Česko a Slovensko sú pre Uber jednými z najdôležitejších trhov v regióne strednej a východnej Európy. Na príklade Uberu obyvatelia Prahy a Bratislavy jasne ukázali, že oceňujú inovatívne riešenia a dokážu si ich rýchlo osvojiť. Uber im priniesol novú možnosť ako sa môžu po meste pohybovať bezpečne a pohodlne. Ruka v ruke s neustále rastúcim dopytom by som chcel na oba trhy priniesť v rámci platformy Uber ďalšie nové zaujímavé riešenia,“ uviedol Peťovský.

Technologická platforma Uber spája používateľov aplikácie s vodičmi áut, ktorí v reálnom čase používajú platformu Uber a s jej pomocou zabezpečujú spoločné využívanie vlastných vozidiel so záujemcami o zdieľanie jázd. Platforma v súčasnosti poskytuje alternatívny spôsob dopravy vo viac ako päťsto mestách v 80 krajinách sveta. V Bratislave Uber funguje od roku 2015.

be;qq

Súvisiace články

Aktuálne správy