Obchody JYSK zvýšili na Slovensku ročný obrat o 8 %

Predajca tovaru pre domácnosť, dánska spoločnosť JYSK, zaznamenal vo svojich slovenských prevádzkach v uplynulom finančnom roku obrat na úrovni 56 mil. eur.

Maloobchodnému predajcovi tovaru pre domácnosť, spoločnosti JYSK, sa na Slovensku v minulom finančnom roku, ktorý skončil 31. augusta 2016, darilo. Obrat spoločnosti na slovenskom trhu totiž medziročne stúpol o 8 % na 56 mil. eur a čistý zisk vzrástol až o 24 % na 7,9 mil. eur.

Ako ďalej informovala spoločnosť, predaj stúpol hlavne v oblasti matracov, paplónov a vankúšov, ale aj domáceho textilu. Dôležité podľa generálneho riaditeľa JYSK pre Českú republiku a Slovensko Petra Brányika je, že sa firme podarilo zvýšiť predaj na zákazníka, ale aj rozšírenie online sortimentu.

Slovenské predajne siete JYSK sú súčasťou dánskej skupiny JYSK Group, ktorá pôsobí v 45 krajinách. Celá skupina v minulom finančnom roku dosiahla obrat na úrovni 3,12 mld. eur a zisk EBIT vo výške 422 mil. eur. Prvá predajňa siete JYSK na Slovensku bola otvorená v Trenčíne v roku 2006. V súčasnosti na Slovensku prevádzkuje 38 predajní a zamestnáva 250 ľudí.

Súvisiace články

Aktuálne správy