Tri správne dátumy: Muž, ktorý vie predpovedať budúcnosť trhov, sa opäť nemýlil

, Business Insider Foto: YT/financial sense

Sandy Jadeja už päťkrát presne predpovedal prepady trhu. Neváhal určiť presný dátum, kedy sme mohli očakávať pokles amerického indexu Dow Jones, čo malo mať vplyv naprieč všetkými trhmi, ako aj na trh s ropou.

Jadeja ako technický analytik a hlavný stratég trhov rád poznamenáva, že "minulá výkonnosť nie je zárukou budúcich istôt."  Pracuje s grafmi, ktoré mu pomáhajú určiť smerovanie na rôznych trhoch a triedach aktív. Z grafov vychádzajú jeho predpovede, kam sa budú ceny pravdepodobne pohybovať. Nedokážu vám ale povedať, prečo nastane veľký pohyb na trhu, len to, že nastanú. Aj jeho piata predpoveď sa naplnila, keď minulý mesiac povedal, že dôjde k  "80 % pravdepodobnosti, že cena ropy poklesne v období od 2. júla do 18. augusta".

Ukázalo sa, že necelý týždeň pred Brexitom, to bol ten dátum, kedy by index Dow Jones mal zaznamenať ťažkosti, a kedy predpovedal, že sa situácia rozšíri aj na iné trhy, opäť sadol. Jadeja vysvetlil že sme v súčasnosti vo veľmi nebezpečnom časovom pásme medzi rokmi 2011 až 2018. Ide o 84-ročný cyklus, ktorý sme tu mali aj v roku 1928 a skončilo to v roku 1934 Veľkou hospodárskou krízou.

"V rovnakom cykle sa nachádzame aj teraz. Obávam sa, že by to mohlo znamenať potenciálnu hrozbu pre vývoj naše súčasnej ekonomiky," povedal Jadeja. "Tento cyklus potrvá až do roku 2018, čo by mohlo znamenať náhly prudký pokles pre investorov, ak ich to zastihne nepripravených."

Jadejom stanovené dátumy sú už za nami.
1. Od 26. augusta do 30. augusta 2016.
2. 26.septembra 2016.
3. 20.októbra 2016.
Naplnili sa jeho predpovede?

Medzi 26. a 30. augustom index Dow Jones zaznamenal prepad, ale nebolo to nič extrémne. Začal sa zotavovať 29. augusta, a potom zase spadol 30. augusta.

Ale Jadeja predpovedal, že tento prepad pocitia aj ostatné trhy. Ak sa pozrieme na vývoj cien ropy v dňoch 26. až 30. Augusta, vidíme obrovský prepad.

Už v júni, Jadeja povedal, že "môžeme použiť údaje o trhu, čo nám pomáha pri predpovedaní cenových cieľov, a keď vidíme, že sa cena a čas pretínajú, vzniká silnejší ako len priemerný potenciál pre významné dianie na svetových trhoch. Som presvedčený, že na základe informácií, ktoré máme a s využitím nástrojov a technológií, ku ktorým máme prístup, by sme mohli využiť túto našu výhodu. Dokážeme sa pripraviť, ochrániť a prosperovať."

Súvisiace články

Aktuálne správy