Chlapík, ktorý dokázal presne predpovedať 4 zrútenia amerického trhu oznámil, kedy sa ceny ropy opäť prepadnú

, Business Insider Foto:YT/MoneyShow

Sandy Jadeja je technický analytik a hlavný stratég trhov v Core Spreads. Na základe porovnávania rôznych trhoch a tried aktív, dokáže predpovedať, asi akým smerom sa ceny budú pohybovať. V skutočnosti nedokáže odpovedať na otázku, aký je dôvod veľkého pohybu na trhu, len to, že nastane. Jadeja tvrdí, že dnes je lepšie mať sa na pozore.

"Ak sa pozrieme na graf, jasne vidíme technický indikátor na spodnej časti, ukazujúci potenciálny prechod na nižšie ceny. To je dobre známy sezónny efekt, mnoho komodít má tendenciu ísť týmto smerom, čo sa dá využiť pre ziskové obchodovanie," povedal Jadeja pre Business Insider.

"Tým, že sledujeme vzorky dát, vieme, že je aktuálne 80 % pravdepodobnosť nižších cien od 2. júla až do 18. augusta.  Tieto typy údajov môžu byť veľmi užitočné pre krátkodobých obchodníkov, ktorí buď chcú profitovať z príležitosti krátkodobého obchodovania, alebo to využiť pre dlhodobejšie trendy, ako je znázornené v grafe."

Podľa jeho slov by teda významnejší prepad mal prísť v nasledujúcich troch týždňoch.

Pre skeptikov dodáme, že Jadeja už má za sebou významný úspech s predpoveďami, dokázal popísať, kedy sa trhy prepadnú a kedy ich čaká ozdravenie. Dokáže dokonca popísať kľúčové termíny prepadu na akciových trhoch. Avšak situácia s ropou je o niečo  ošemetnejšia. Ceny ropy sa prepadli z viac ako 110 dolárov za barel v júni 2014, dnes sa obchoduje okolo 45 dolárov za barel. Tento rok sa jej podaril atakovať neuveriteľnú úroveň 20 dolárov za barel. Takže s ohľadom na súčasnú cenovú hladinu to vyzerá, že ceny idú skôr hore.

Jadeja ale predpovedá obdobie ďalšieho negatívneho vývoja na poli obchodovania, ktoré by mohlo poskytnúť dobrú príležitosť na krátke pozície. Pre tých, čo sú ochotní staviť proti firme alebo výkonu aktív, keď zisk firmy, alebo výkon, či hodnota akcií začne klesať. Obchodovanie s komoditami umožňuje individuálne profitovať tak zo stúpajúceho, ako aj klesajúceho trendu. Na rozdiel od investície, kde si zisky pripisujete len pri posilnení, dlhodobejšie komoditné obchodovanie môže byť zaujímavejšie ako peňažné nástroje a nástroje riadeného rizika, myslí si Jadeja.  

"Obchodníci by si mali uvedomiť, že minulá výkonnosť nezaručuje budúcu istotu a dokonca so všetkými historickými istotami sú dnes trhy stále viac volatilnejšie a to môže pôsobiť ako dvojsečná  zbraň. Obchodníci by mali brať do úvahy nedávne minimá, ktoré potvrdzujú, že trend je stále v pohybe. Pokiaľ vidíme jasný zvrat na úrovni nad 50,23 dolára, medvede pravdepodobne zostanú pod kontrolou."

Súvisiace články

Aktuálne správy