Posypový materiál budú banskoštiavnické Technické služby skladovať v Maxšachte

Zásoby posypového materiálu pri banskoštiavnickej plavárni by mali byť v budúcnosti už minulosťou. Mestský podnik Technické služby (TS) bude po novom na skladovanie materiálu pre zimnú údržbu využívať oceľovú halu Maxšachta.
„Jedna z vecí, ktorá nás v minulosti trápila, bolo dostať sa pre posypový materiál na zimnú údržbu, ktorý skladujeme v priestoroch za mestskou plavárňou,“ priblížil riaditeľ TS Peter Heiler. Neraz sa podľa jeho slov stávalo, že TS, ako správca ciest, sa dostávali do konfliktu s návštevníkmi plavárne. „Cesta je tam pomerne úzka, v zime sa snehom a podmienkami ešte zúži. Dochádzalo tam ku konfliktom, tým, že sme si tam prekážali,“ doplnil.
Situácia by sa však už čoskoro mala zmeniť. Mestskí poslanci odsúhlasili, že mesto odovzdá do správy Technických služieb oceľovú halu Maxšachta. Tú chcelo mesto v minulosti predať, s týmto zámerom vyhlásilo tri obchodné verejné súťaže, avšak ani jedna nebola úspešná.
Halu bude mestský podnik využívať na uskladňovanie posypového materiálu. „V súčasnosti tam už začíname navážať nový materiál, ktorý na túto zimu potrebujeme. Zásoby za plavárňou budeme míňať prioritne, ďalší materiál tam nebudeme navážať,“ priblížil Heiler.
Ročne sa v Banskej Štiavnici na zimnú údržbu v závislosti od počasia minie približne 100 až 120 ton chemického materiálu a okolo 1000 ton inertného materiálu. „Máme už v súčasnosti dovezenú asi polovicu materiálu. Časť sme začali umiestňovať na novú prevádzku, časť máme na hlavnom dvore TS a v tomto budeme aj pokračovať,“ dodal Heiler s tým, že dovezený je už aj chemický materiál.
Banskoštiavnické TS majú v správe približne 64 kilometrov mestských komunikácií, asi 8000 štvorcových metrov verejných priestorov, približne 800 metrov schodíšť a 25 kilometrov chodníkov.

Súvisiace články

Aktuálne správy