Daimler vybuduje v Poľsku závod na výrobu motorov

Nemecká automobilka do výstavby závodu v juhozápadnom Poľsku investuje 500 mil. eur a bude v ňom vyrábať motory pre rôzne modely Mercedesu.

Nemecká automobilka Daimler vybuduje v juhozápadnom Poľsku závod na výrobu motorov novej generácie v hodnote 500 mil. eur. Firma o tom informovala vo štvrtok. Markus Schäfer, člen vedenia firmy Mercedes-Benz, ktorá je dcérou spoločnosti Daimler, uviedol, že závod dosiahne svoju plnú výrobnú kapacitu v roku 2020 a bude produkovať státisíce motorov pre rôzne modely automobilky Mercedes.

Schäfer odhaduje, že závod v meste Jawor vytvorí stovky pracovných miest a nepriamo ďalšie tisíce pracovných pozícií vzhľadom na potrebu podporných služieb v regióne. Poľská premiérka Beata Szydlová uviedla, že táto investícia je príkladom toho, ako Poľsko chce rozvíjať a modernizovať svoj priemysel a zároveň získavať zahraničných investorov. Závod v meste Jawor bude prvým výrobným podnikom firmy Mercedes-Benz v Poľsku. Výstavba závodu sa má začať v budúcom roku a výroba má odštartovať v roku 2019.

Súvisiace články

Aktuálne správy