Neobsadenosť kancelárií v Bratislave dosiahla 7,5 %

Hrubý realizovaný dopyt podľa Kancelárskeho fóra dosiahol v druhom kvartáli 2016 celkovú výmeru viac ako 67 600 metrov štvorcových, čo predstavuje 109 uzavretých zmlúv.

V druhom štvrťroku 2016 dosiahla miera neobsadenosti kancelárskych priestorov v Bratislave 121 700 metrov štvorcových, čo predstavuje 7,5 % z celkovej výmery kancelárskych priestorov hlavného mesta. Informovalo o tom Kancelárske fórum, ktorého členmi sú spoločnosti Kancelarie.sk a The Advisors.

Najnižšiu mieru neobsadenosti Kancelárske fórum zaznamenalo v Bratislave IV, a to 3,2 percenta, v Bratislave I (5,2 percenta) a v Bratislave II (6,4 percenta). Ďalej nasledoval obvod Bratislava V (10,6 percenta) a najvyššiu mieru neobsadenosti vykazovala Bratislava III s 13,9 percenta.

Hrubý realizovaný dopyt dosiahol v druhom kvartáli 2016 celkovú výmeru viac ako 67 600 metrov štvorcových, čo predstavuje 109 uzavretých zmlúv. Ako ďalej Kancelárske fórum informovalo, predprenájom priestorov tvoril 5 percent zmlúv, prerokované zmluvy 32 percent a novo podpísané nájomné zmluvy tvorili 63 percent z celkového dopytu. Najväčšie tri transakcie nových nájmov s celkovou výmerou takmer 10 800 metrov štvorcových zaznamenali v Bratislave II a v Bratislave I.

Celková výmera kancelárskych priestorov v Bratislave podľa Kancelárskeho fóra dosiahla 1,631 mil. metrov štvorcových. Najviac kancelárskych plôch je situovaných v Bratislave II, a to 40 percent, nasleduje Bratislava I s 29 percentami, Bratislava III s 15 percentami, Bratislava V s 11 percentami a napokon Bratislava IV s piatimi percentami.

Spoločnosti Kancelarie.sk a The Advisors sú členmi Kancelárskeho fóra, ktoré zdieľa základné informácie o trhu kancelárskych priestorov v Bratislave za účelom poskytovania čo možno najúplnejších, najpresnejších a najtransparentnejších dát o jeho vývoji.

Súvisiace články

Aktuálne správy