Skupina IKEA dosiahla tržby v objeme 34,2 mld. eur

Celkové tržby vyjadrené v eurách vzrástli o 7,1 %.

IKEA Group dosiahla vo finančnom roku 2016, teda v období od 1. septembra 2015 do 31. augusta 2016, celkové tržby v objeme 34,2 mld. eur. Celkové tržby vyjadrené v eurách tak podľa skupiny vzrástli o 7,1 %. S úpravou zohľadňujúcou zmeny kurzov to predstavuje nárast celkových tržieb o 7,9 %. Tržby porovnateľných obchodných domov vzrástli o 4,8 %. Informovala o tom spoločnosť IKEA.

Pre IKEA Group zostáva najrýchlejšie rastúcim trhom aj naďalej Čína, spolu s Austráliou, Kanadou a Poľskom. Nemecko si udržalo svoju pozíciu najväčšieho trhu, nasledované v tesnom závese Spojenými štátmi. Rozširovanie na ďalšie trhy pokračovalo podľa vyjadrení skupiny plánovaným tempom a pracuje sa na budúcoročnom otvorení vôbec prvých obchodných domov v Indii a Srbsku. IKEA Group otvorila v minulom roku 12 nových obchodných domov a 19 výdajní tovaru.

“Aj v minulom roku sme mohli v regióne Česká republika, Maďarsko, Slovensko sledovať vzrastajúci záujem o bytové zariadenie. Na Slovensku očakávame skvelé predajné výsledky, odhadujeme nárast tržieb o 10 % oproti finančnému roku 2015,” dodáva generálny riaditeľ IKEA pre Českú republiku, Maďarsko a Slovensko, Marek Feltl. Finančné výsledky zverejní IKEA Bratislava na jeseň 2016.

IKEA je spoločnosť so švédskymi koreňmi vyrábajúca bytové zariadenie. V roku 1943 ju založil Ingvar Kamprad. IKEA má celkom 385 obchodných domov v 48 štátoch/oblastiach, z ktorých 44 obchodných domov vlastnia a prevádzkujú držitelia licencie mimo IKEA Group. Obchodné domy IKEA Group ročne privítajú 776 miliónov návštevníkov. Spoločnosť pôsobí aj na Slovensku, a to prostredníctvom IKEA Bratislava. Na Slovensku má jeden obchodný dom, a to v Bratislave, kde pôsobí už od roku 1992.

Súvisiace články

Aktuálne správy