Prieskum ložísk ropy a plynu v USA sa zintenzívnil

Podľa spoločnosti Baker Hughes Inc., počet vrtov na prieskum ložísk ropy a plynu v USA v uplynulom týždni vzrástol o 11 na 508.

Počet prieskumných vrtov pre ťažbu ropy a zemného plynu v USA v uplynulom týždni stúpol o 11 na 508. Pred rokom však bolo v krajine aktívnych 848 prieskumných vrtov. Prieskum pre ťažbu ropy a plynu totiž prudko obmedzilo zníženie cien energií. Houstonská spoločnosť Baker Hughes Inc., ktorá poskytuje služby na ropných poliach, informovala, že v ložiskách ropy sa v uplynulom týždni robil prieskum pomocou 414 vrtov a na prieskum ložísk plynu bolo zameraných 92 vrtov. Dva vrty boli zmiešané.

V rámci hlavných ropných a plynárenských štátov v USA počet prieskumných vrtov sa zvýšil hlavne v Louisiane, a to o osem. V Texase pribudli štyri vrty. V štátoch Utah a Západná Virgínia vzrástol počet vrtov zhodne o dva a v štáte Ohio pribudol jeden vrt. V Oklahome štyri vrty ubudli a v Novom Mexiku sa počet vrtov znížil o dva.

Počet vrtov na prieskum ložísk ropy a zemného plynu v USA kulminoval v roku 1981, kedy ich bolo 4 530. Najslabšia aktivita v oblasti prieskumu ložísk ropy a plynu v USA bola v máji tohto roka, kedy bolo v krajine aktívnych iba 404 vrtov.

Súvisiace články

Aktuálne správy