5 finančných míľnikov, ktoré milionári považujú za dôležitejšie než hromadenie bohatstva

, CNBC Foto: thinkstock

Určite ste už snívali o tom, že by ste sa zo dňa na deň stali milionárom. V prípade, že to je jeden z vašich životných cieľov, potom vás nasledujúce možno šokuje: veľa bohatých ľudia hovorí, že zaradiť sa do kruhu majetných, vlastne nie je žiadna výhra.

Televízia CNBC sa pozrela bližšie na aktuálne údaje z Ameriprise Financial. Podľa nich len 6 percent milionárov na dôchodku tvrdí, že nahromadenie imania zodpovedajúceho sedemmiestnemu číslu považujú za svoj najdôležitejší finančný úspech. Monštruóznych 40 percent milionárov dôchodcov vyhlasuje, že dosiahnutie stavu milionára pre nich nebol žiaden veľký problém, najmä v porovnaní s ostatnými veľkými finančnými míľnikmi.

Ameriprise Financial v rámci svojho prieskumu oslovili 432 milionárov – dôchodcov. Podľa CNBC považujú bohatí dôchodcovia za najdôležitejšie týchto päť finančných  míľnikov:
– dosiahnutie úspešnej kariéry: 55 percent
– splatenie hypotéky: 43 percent
– možnosť zaplatiť v hotovosti za nové auto alebo iný špeciálny nákup: 31 percent
– utiahnutie nákladov na vzdelávanie detí bez potreby pôžičky: 28 percent
– dosiahnutie určitej úrovne ročného príjmu: 20 percent

Marcy Keckler, viceprezident pre stratégiu finančného poradenstva v Ameriprise, pre CNBC povedal,  že aktuálne informácie z prieskumu hovoria samé za seba. "Hlavným odkazom je, že peniaze samé o sebe nie sú tak dôležité ako to, čo vďaka nim dokážete. Je omnoho dôležitejšie, že vám umožňujú odísť na zaslúžený odpočinok, alebo splatiť hypotéku."

Z celkového počtu 432 milionárov oslovených milionárskych dôchodcov, 70 percent uviedlo, že sa nepovažujú za bohatých. Takmer polovica respondentov uviedla, že by potrebovali mať aspoň 5 milionov dolárov, aby sa mohli za boháčov považovať.

Počet Američanov, ktorí dosiahnu status dolárového milionára rastie. V roku 2015 to bolo rekordných 10,4 milióna milionárskych domácností, čo predstavuje medziročný nárast o 3 percentá. "Jeden milión je historický zlom, cieľ, ktorý majú ľudia pred sebou. Ale keď ho dosiahnu, nemajú pocit, že by sa niečo zmenilo," popisuje mentálne pochody Kevin Meehan, certifikovaný finančný asistent pre stanicu CNBC.

 

Súvisiace články

Aktuálne správy