Slovakia Energy v prvom polroku s nárastom tržieb o 11 %

Alternatívny dodávateľ energií, spoločnosť Slovakia Energy, dosiahol v prvom polroku tohto roka tržby vo výške takmer 37 miliónov eur. V medziročnom porovnaní to predstavuje nárast o 11 %. Firma evidovala ku koncu júna viac ako 211 tisíc zákazníkov, čo je o 16 % viac ako v rovnakom období minulého roka. Spoločnosť dodáva takmer 118 tisícom odberateľom elektrinu a vyše 93 tisícom plyn. „Pozitívne hospodárske výsledky potvrdzujú, že sme stabilná spoločnosť,“ okomentoval výsledky konateľ Slovakia Energy Jiří Písařík.

Slovakia Energy tvorí spoločne so spoločnosťami Bohemia Energy, Comfort Energy a Europe Easy Energy energetickú českú skupinu Bohemia Energy. Tá za prvých šesť mesiacov tohto roka koncovým spotrebiteľom na Slovensku a v Čechách dodala viac ako jednu terawatthodinu elektriny a necelé dve terawatthodiny plynu. „Jednoznačným cieľom skupiny zostáva aj naďalej milión zákazníkov na Slovensku a v Českej republike. Vďaka našej úspešnej akvizičnej politike sme k splneniu nášho cieľa už veľmi blízko,“ konštatoval Písařík.

Spoločnosť Slovakia Energy pôsobí na slovenskom trhu od roku 2007, najprv ako alternatívny dodávateľ energií pre malé a stredné firmy, v roku 2009 potom začala dodávať elektrinu aj domácnostiam.

Súvisiace články

Aktuálne správy