Banskobystrická regionálna komora SOPK chystá obchodnú misiu do Sumy na Ukrajine

Po viacerých obchodných misiách a po podpísaní Dohody o spolupráci s partnerskou Sumskou obchodnou a priemyselnou komorou organizuje Banskobystrická regionálna komora SOPK obchodnú cestu do mesta Sumy na Ukrajine, na ktorej sa majú možnosť zúčastniť i slovenskí podnikatelia. Čas prihlásiť sa je do 25. augusta. Informuje o tom na svojej webovej stránke banskobystrický magistrát.
Cesta sa uskutoční od 25. do 28. septembra a skupinu podnikateľov bude sprevádzať aj prvý muž Banskej Bystrice Ján Nosko, ktorý podpíše s primátorom mesta Sumy Aleksandrom Lysenkom memorandum o spolupráci medzi mestami.
Ako uvádzajú organizátori misie, jej cieľom je prezentácia slovenských podnikov a ich výrobkov. Na bilaterálne rokovania budú pozvané ukrajinské spoločnosti prostredníctvom tamojšej obchodnej komory.
„Perspektívnymi oblasťami investovania na Ukrajine sú energetika, zvýšenie energetickej efektívnosti ukrajinských priemyselných, poľnohospodárskych a komunálnych podnikov, výstavba infraštruktúry či zefektívnenie komunálneho hospodárstva,“ konštatuje Banskobystrická regionálna komora SOPK.
Podľa nej vo vývoze zo Slovenska na Ukrajinu prevládajú najmä hovädzí dobytok, produkty rastlinného pôvodu, tuky a oleje rastlinného a živočíšneho pôvodu, minerálne (nerastné) produkty, plasty a kaučuk, výrobky chemického priemyslu a s ním spojené odvetvia, buničina z dreva alebo iných celulózových vlákien (toaletný papier, hygienické vreckovky, buničitá vata).
„Perspektívu pre slovenské firmy predstavuje výroba obuvi, žiaruvzdorné tehly, výrobky z kameňa a iných minerálnych látok, valcované výrobky zo železa a nelegovanej ocele, čerpadlá, ložiská, prúdové motory, osobné vozidlá, traktory, lekárske, chirurgické a stomatologické nástroje,“ dodáva Banskobystrická regionálna komora SOPK.

Súvisiace články

Aktuálne správy