Miliardár Richard Branson: Poznám riešenie otázky rastúcej nerovnosti

, businessinsider Foto: SITA/AP

Richard Branson sa domnieva, že spoločnosti musia "prijať zodpovedné postupy na elimináciu rizika, ktoré často leží pri koreni nerovnosti a chudoby."

Sir Richard Branson, zakladateľ spoločnosti Virgin Group, má odhadovaný čistý majetok v hodnote 4,3 miliardy libier, vďaka nemu je ôsmy najbohatší muž Veľkej Británie. Napriek svojmu monumentálnemu bohatstvu tvrdí, že firmy by sa mali zamerať na hľadanie trvalých riešení v oblasti životného prostredia, najmä v tých častiach sveta, kde energia chýba. "Musíme nájsť reálne riešenia, z ktorých majú prospech všetci," povedal Branson. "Som vášnivým zástancom energie z obnoviteľných zdrojov už niekoľko rokov, najmä solárnej energie a jej schopnosti dodať čisú, udržateľnú energiu pre milióny ľudí po celom svete."

Branson je sympatizantom poskytovania slnečnej energie mimo rozvodnú sieť domov po celej východnej Afrike. Pomáhal pri financovaní myšlienky aby prispel do boja proti nerovnosti poskytovaním udržateľnej energie. Spoločnosť M-Kopa, v ktorej je investorom, doteraz dodala solárnu energiu pre viac ako 375 000 domov v Ugande, Tanzánii a Keni.

"Toto je oveľa viac ako investície do dobrého podnikateľského nápadu alebo prostriedku na zníženie uhlíkových emisií," dodal Branson. "V mnohých afrických krajinách, kde takmer 600 miliónov ľudí stále nemá elektrinu, čistý prístup k energii často znamená rozdiel medzi prosperitou a chudobou, medzi posilnením  postavenia žien a pokračujúcou nerovnosťou, medzi vzdelaním a negramotnosťou," cituje miliardára businessinsider.

Súvisiace články

Aktuálne správy