Prologis prenajal v 2. kvartáli asi 400.000 m2 distribučných priestorov

Spoločnosť Prologis pôsobiaca v oblasti logistických nehnuteľností prenajala od apríla do júna viac ako 400.000 štvorcových metrov (m2) distribučných priestorov a obsadenosť jej portfólia dosiahla 94,8 %. Vyplýva to z výsledkov firmy za druhý štvrťrok v strednej a východnej Európe.
Vyše 400.000 m2 prenajatých v druhom kvartáli je o 7 % viac ako počas rovnakého obdobia predchádzajúceho roka. Dopyt je naďalej ovplyvnený rekonfiguráciou dodávateľského reťazca a rozvojom e-commerce. Na konci júna mala spoločnosť budovy obsadené na 94,8 %.
Portfólio Prologis pozostávalo v tomto období zo 4,35 milióna m2 priemyselných nehnuteľností. Po pripočítaní priestorov vo výstavbe dosiahla jeho celková rozloha 4,52 milióna m2.
Počas uplynulého štvrťroka začala firma stavať štyri distribučné budovy s rozlohou viac než 123.000 m2. Tri z nich sú stavané na mieru pre vopred určených zákazníkov. Štvrtá budova s veľkosťou 21.000 m2 je špekulatívna, ale už vopred prenajatá z 23 %.
Spoločnosť spustila výstavbu niekoľkých budov aj v prvom štvrťroku, celkovo má za prvú polovicu roka rozostavaných 217.000 m2. Väčšina nových budov vyrastie v jej existujúcich parkoch.
„Druhý štvrťrok ukázal, že trh logistických a priemyselných nehnuteľností v strednej a východnej Európe prudko rastie a ponúka povzbudivé vyhliadky do budúcnosti. Vďaka rastúcemu dopytu po logistických priestoroch rastie aj obsadenosť nášho portfólia, ktorá dosiahla takmer 95 %,“ uviedol senior viceprezident a riaditeľ spoločnosti pre strednú a východnú Európu Martin Polák.
Prologis je aktívny v štyroch krajinách strednej a východnej Európy, konkrétne v Poľsku, Maďarsku, Česku a na Slovensku.

Súvisiace články

Aktuálne správy