Počet voľných pracovných miest v Grécku medziročne klesol

V prvom štvrťroku tohto roka v ekonomike krajiny evidovali 15 367 voľných pracovných miest, čiže o 2,1 % menej oproti rovnakému obdobiu vlaňajška, kedy evidovali bolo 15 694 voľných pracovných pozícií.

Počet voľných pracovných miest v gréckej ekonomike bez sektora poľnohospodárstva sa v prvom kvartáli tohto roka medziročne znížil o 2,1 %. Informoval o tom v pondelok na svojej internetovej stránke štatistický úrad krajiny ELSTAT. V prvom štvrťroku tohto roka bolo v gréckej ekonomike 15 367 voľných pracovných miest, pričom v rovnakom období vlaňajška v hospodárstve krajiny evidovali 15 694 voľných pracovných pozícií. Medzikvartálne sa však počet pracovných miest v ekonomike Grécka v prvom štvrťroku tohto roka zvýšil, keďže v záverečnom kvartáli vlaňajška v krajine evidovali iba 3 119 voľných miest.

Grécky štatistický úrad zároveň v pondelok uviedol, že počet zamestnancov v sektore dopravy v prvom štvrťroku stúpol o 25,4 percenta, v stavebníctve vzrástol o 16,6 percenta a v administratíve a podporných službách sa zvýšil o 10,9 percenta. V sektore informatiky a telekomunikácií však počet zamestnancov stagnoval, v segmente dodávok vody a likvidácie odpadu klesol o 18,7 percenta, v ťažobnom odvetví sa zmenšil o 3,1 % a v sektore ubytovania a reštauračných služieb sa znížil o 2,6 percenta.

Súvisiace články

Aktuálne správy