Skupina MOL ukončila akvizíciu čerpacích staníc Agip v Maďarsku

Skupina MOL dnes ukončila akvizíciu firmy ENI Hungaria. V Maďarsku ide o 173 čerpacích staníc pod značkou Agip, vrátane čerpacích staníc vo vlastníctve prevádzkovateľov, ako aj veľkoobchodné aktivity, s výnimkou veľkoobchodných aktivít s mazivami Eni. Informoval o tom Ladislav Procházka, špecialista externej komunikácie Slovnaft, a. s., ktorá patrí do skupiny MOL. Akvizíciou sa maloobchodná sieť MOL-u v Maďarsku rozšíri na viac ako 500 čerpacích staníc.
„Ukončením tejto akvizície sa ešte viac rozšíri trh našich rafinérií. Akvizícia a integrácia približne 450 čerpacích staníc v strednej a východnej Európe v uplynulých dvoch rokoch nám pomôže dosiahnuť do roku 2017 strategický cieľ, ktorým je významný nárast objemu predaja paliva v rámci maloobchodu o viac ako 25 %. Navyše, vďaka novým akvizíciám v regióne má teraz k našim službám prístup viac ako 1 milión zákazníkov denne. Naše predajné miesta chceme čoraz viac využívať na uspokojovanie meniacich sa potrieb zákazníkov, ktoré sa netýkajú len paliva,“ povedal výkonný viceprezident skupiny MOL pre oblasť downstreamu Ferenc Horváth.
Po akvizícii spoločnosti ENI Hungaria premenuje skupina MOL čerpacie stanice Agip na MOL a plánuje na nich zaviesť svoj koncept so špeciálnym zameraním na kávu, občerstvenie a potraviny každodennej potreby.
Skupina MOL je integrovaná, medzinárodná ropná a plynárenská spoločnosť s centrálou v Budapešti. Pôsobí vo viac ako 30 krajinách, zamestnáva 26.000 ľudí po celom svete a má viac ako 100 rokov skúseností v odvetví rafinérskeho priemyslu. V súčasnosti má skupina výrobné aktivity v ôsmych krajinách a prieskumné aktíva v 13 krajinách. Prevádzkuje štyri rafinérie a dva petrochemické závody v Maďarsku, na Slovensku a v Chorvátsku. Skupina MOL tiež vlastní sieť viac než 2000 čerpacích staníc v desiatich krajinách strednej a juhovýchodnej Európy.

Súvisiace články

Aktuálne správy