Očakávania na amerických trhoch

Obchodníkov na amerických trhoch dnes očakáva zverejnenie ziskov spoločnosti Apple a takisto makroekonomických dát. V utorok začína aj stretnutie zástupcov FED-u. Investori z Wall Street s najväčšou pravdepodobnosťou budú vyčkávať na zverejnenie PMI v sektore služieb a dát z realitného sektora. PMI v službách by malo rásť na hodnotu 51.9 z predchádzajúcej hodnoty 51.4. Mesačná zmena v predaji novostavieb sa očakáva v kladnej hodnote 1.5 % a celkový počet predaných novostavieb by mal dosiahnuť hodnotu 559 tisíc oproti minulomesačným dátam to znamená nárast o 8 tisíc.

Najväčší záujem spomedzi spoločností púta v utorok Apple, ktorý má naplánované zverejnenie finančných výsledkov za druhý kvartál. Celosvetovo známy technologický gigant má podľa predpokladov oznámiť za sebou už druhý pokles v predaji smartónov. Spolu s Apple v utorok oznamuje výsledky aj sociálne médium Twitter. Zatiaľ čo na výsledky niektorých spoločností sa ešte len čaká, chemický gigant DuPont zverejnil zisk na akciu vo výške 1.24 dolára za druhý kvartál pri očakávaní 1.10 dolára na akciu. Technologická firma United Technologies ohlásila zisk na akciu 1.82 dolára čo predčilo očakávania, ktoré boli na hodnote 1.68 dolára na akciu.

Zástupcovia FED-u by sa mali opäť stretnúť a prediskutovať potencionálne zmeny úrokových sadzieb. Úrokové sadzby by však podľa predpokladov mali zostať nezmenné. FED vydá prehlásenie pre verejnosť v stredu na ktorom, by podľa analytikov opäť nemal zaznieť dátum zvyšovania sadzieb.

NASDAQ Composite Index

Zdroj: Bloomberg

Súvisiace články

Aktuálne správy