Zisk Whirlpoolu v 2. kvartáli vzrástol

Zisk americkej spoločnosti Whirlpool v 2. štvrťroku vzrástol a prekonal aj odhady analytikov z Wall Street, hoci jeho tržby takmer stagnovali. Za vyšší zisk vďačí firma najmä redukcii nákladov, ktoré jej pomohli zmierniť negatívny vplyv nepriaznivých menových kurzov na hospodárske výsledky. Informovali o tom agentúry Reuters a RTTNews.
Presnejšie, čistý zisk najväčšieho výrobcu domácich spotrebičov na svete za tri mesiace do konca júna 2016 vzrástol na 320 miliónov USD (290,51 milióna eur) zo 177 miliónov USD.
Po očistení od jednorazových položiek a prepočítaní na akciu sa zisk amerického koncernu v 2. kvartáli zvýšil na 3,50 USD z vlaňajších 2,70 USD. Analytici, ktorých oslovila agentúra Reuters predpovedali Whirlpoolu v 2. štvrťroku zisk v priemere 3,40 USD/akcia.
Tržby koncernu v období apríl – jún 2016 dosiahli 5,198 miliardy USD, čo je len nepatrný pokles v porovnaní s tržbami vo výške 5,208 miliardy USD v rovnakom období minulého roka. Po očistení od kurzových vplyvov tržby amerického koncernu v 2. kvartáli vzrástli o 3 %.
Tržby v Severnej Amerike pritom v uplynulom kvartáli mierne vzrástli na 2,8 miliardy USD z 2,7 miliardy USD. Ale tržby v Európe, Latinskej Amerike a Ázii sa znížili v dôsledku nepriaznivých kurzov.

Súvisiace články

Aktuálne správy