Koncernu SAP sa v 2. kvartáli darilo a jeho prevádzkový zisk prekonal očakávania

Najväčšiemu európskemu softvérovému koncernu SAP sa v 2. kvartáli darilo a jeho zisk prekonal očakávania trhu. A to aj napriek hlasovaniu Britov za vystúpenie z Európskej únie (EÚ). Informovali o tom agentúry Reuters a DPA.
Hlasovanie za brexit nemalo žiaden vplyv na obchody koncernu, uviedol šéf SAP Bill McDermott. SAP zvýšil tržby nielen v segmente cloudového softvéru ale aj v oblasti klasických softvérových licencií.
Celkové tržby SAP v 2. kvartáli medziročne vzrástli o 5 % na 5,24 miliardy eur. Očistené o vývoj výmenných kurzov a jednorazové vplyvy stúpli až o 9 %. Očistený prevádzkový zisk sa bez započítania vplyvu výmenných kurzov zvýšil o 11 % na 1,5 miliardy eur. Analytici v priemere očakávali 1,45 miliardy eur. Zisk po zdanení vyskočil na 813 miliónov eur zo 469 miliónov eur.
„SAP nikdy nemal lepšiu pozíciu,“ uviedol McDermott. Niektorí analytici sa obávali, že brexit mohol mať negatívny vplyv na obchody koncernu v dôležitom poslednom týždni uplynulého štvrťroka, keďže firmy z dôvodu neistoty budú odkladať nové kontrakty. Podľa McDermotta však neprišlo k žiadnemu poklesu.

Súvisiace články

Aktuálne správy