Nový riaditeľ SPF chce zvyšovať efektívnosť a transparentnosť

Na minulom vedení Slovenského pozemkového fondu, ktorému šéfovala súčasná ministerka pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Gabriela Matečná, ocenil nový riaditeľ Dušan Hačko informatizáciu procesov pri plnení úloh.

Nový generálny riaditeľ Slovenského pozemkového fondu (SPF) Dušan Hačko chce smerovať zmeny vo fonde k efektívnejšiemu výkonu zákonných úloh. Ako ďalej informoval agentúru SITA, „cesta k tomu nebude revolučná, ale evolučná tak, aby sa systém nastavoval nie od stola, ale v súlade s prirodzeným vývojom“. Podľa Hačka je tiež najdôležitejšie, aby fond dohnal sklz, ktorý bol spôsobený obdobím, kedy nemal štatutárov.

Jedným z ďalších cieľov nového riaditeľa je vytvoriť zo SPF vzorovú organizáciu v oblasti informatizácie procesov a výraznejšie rozvinúť transparentnosť v jeho činnosti. „Mojim cieľom je v prvom rade zabezpečiť fungovanie fondu tak, aby optimálne plnil zákonom stanovené úlohy a povinnosti v prospech verejnosti a štátu, ale tiež udržať finančnú stabilitu fondu,“ dodal.

Informatizácia procesov pri plnení úloh fondu je jedna z vecí, ktoré nový šéf oceňuje na minulom vedení, ktoré viedla súčasná ministerka pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Gabriela Matečná. „Pokračovanie v danej oblasti je účelné a vzhľadom na stále narastajúci objem vybavovanej agendy aj nevyhnutné,“ zdôraznil. Hačko tiež uviedol, že preberá fond v dobre kondícii. „Už prvé analýzy súčasnej situácie ukazujú, že fond sa nachádza vo veľmi dobrom personálnom, aj materiálno – technickom stave,“ uzavrel.

Nového generálneho riaditeľa vymenovala vláda 15. júna a deň na to ho do úradu vymenovala šéfka agrorezortu Gabriela Matečná. Vláda vtedy tiež vymenovala nového námestníka generálneho riaditeľa pozemkového fondu, ktorým sa od 16. júna stal vymenovaním ministerky Boris Brunner.

Súvisiace články

Aktuálne správy