Súrhn vydaných správ ER TASR – 17. júna – firemný

Duslo, a. s., plánuje v šalianskom závode rozšíriť skladovaciu kapacitu cyklohexylamínu zo súčasnej úrovne 160 m3 na 660 m3, a to úpravami na technologickom zariadení a potrubných vetvách. Vyplýva to zo zverejneného oznámenia o zmene navrhovanej činnosti podľa zákona o posudzovaní vplyvov na životné prostredie (EIA).

Horný Hričov – Obaľovaciu stanicu s novou technologickou linkou a produkciou 120 ton asfaltovej zmesi za hodinu dnes otvorili v Hornom Hričove v okrese Žilina. Hlavnou náplňou obaľovacej stanice, ktorej vybudovanie je spoločnou investíciou akciových spoločností Eurovia SK a Skanska SK v celkovej výške takmer 3 milióny eur, budú dodávky materiálu na výstavbu a opravy diaľnic, rýchlostných ciest a ciest v regióne.

Praha – Vedenie kolínskej automobilky TPCA sa vo štvrtok (16.6.) rozhodlo navýšiť mzdy zamestnancom. Odborárom sa ale nepáči, že firma obišla kolektívne vyjednávanie a vyhlásili štrajkovú pohotovosť. Oznámené zvýšenie miezd je podľa nich nedostatočné. Informoval o tom server iDNES.cz. Mzdy sa zvýšia o sumy, ktoré ako bod zhody doporučil sprostredkovateľ, na ktorého sa obe strany obrátili v tohtoročnom kolektívnom vyjednávaní.

Londýn – Britský výrobca luxusného tovaru Mulberry oznámil za uplynulý obchodný rok prudký rast zisku, pod čo sa podpísalo najmä to, že firma sa viac zamerala na cenovo dostupnejšie produkty. Informoval o tom server BBC. Spoločnosť, ktorá je známa svojimi koženými kabelkami, oznámila za obchodný rok 2015/2016, ktorý sa skončil 31. marca, zisk pred zdanením 6,2 milióna libier (7,84 milióna eur).

Berlín/Madrid – Nemecký koncern Siemens a španielska Gamesa plánujú spojiť svoje divízie výroby veterných turbín. Ak transakciu, na ktorej sa predbežne dohodli, zrealizujú, vznikne najväčší producent veterných turbín na svete. Informovala o tom agentúra Reuters. Ako uviedla španielska Gamesa, zatiaľ sa predbežne dohodli a potrebné je ešte schválenie detailov.

Redwood Shores – Americká softvérová spoločnosť Oracle zaznamenala za 4. štvrťrok obchodného roka 2015/2016 rast zisku, napriek tomu, že tržby klesli. Zisk však tesne zaostal za očakávaniami analytikov a naopak, slabšie tržby ich odhad prekonali. Informoval o tom portál RTTNews. Koncern oznámil, že čistý zisk za posledný štvrťrok obchodného roka 2015/2016, ktorý sa skončil 31. mája, dosiahol 2,81 miliardy USD (2,51 miliardy eur), čo na akciu predstavuje 0,66 USD.

New York – Spoločnosť Revlon, ktorá je najväčším americkým producentom kozmetiky pre bežnú sieť obchodov, sa dohodla na kúpe luxusnej kozmetickej značky Elizabeth Arden za 870 miliónov USD (778,59 milióna eur). Táto dohoda pomôže Revlonu posilniť svoju divíziu pleťovej kozmetiky a parfumov a expandovať na trhy na rýchlo rastúce trhy, vrátane trhov v ázijsko-tichomorskom regióne. Informovala o tom agentúra Reuters.

Peking – Spoločný podnik japonskej automobilky Honda v Číne Dongfeng Honda Automobile zvoláva do servisov okolo milióna áut pre možné problémy s airbagmi. Oznámil to dnes čínsky úrad pre kontrolu kvality. Informovala o tom agentúra AP. Najnovšia informácia predstavuje ďalšie zvolávanie vozidiel Hondy do servisov, ktorá tak robí pre neslávne známe airbagy japonskej spoločnosti Takata. V dôsledku výrobnej chyby môžu vyvíjače tlaku v airbagoch firmy Takata vybuchnúť, v dôsledku čoho sa do priestoru auta vymrštia úlomky kovov a plastov s možnými fatálnymi dôsledkami pre posádku vozidla.

Súvisiace články

Aktuálne správy