Global Payments na Slovensku: Slovenská sporiteľňa outsourcuje svoje platobné služby

, Global Payments

Global Payments, popredný svetový poskytovateľ technológií pre platobné služby, a CaixaBank, banka s najväčším podielom na trhu v Španielsku, dnes oznámili vznik spoločného podniku s Erste Group Bank AG.

Podľa podmienok zmluvy bude Global Payments a CaixaBank vlastníkom 51 percentného väčšinového podielu v spoločnom podniku a Erste Group bude vlastníkom zostávajúcich 49 percent.

Podnik bude poskytovať platobné služby pre obchodníkov v Českej republike, Rumunsku a na Slovensku. Partnerstvom s Global Payments získavajú banky v jednotlivých krajinách dvoch silných medzinárodných partnerov, čo im umožní udržať si vysoký štandard služieb pre maloobchod a individuálnych klientov a v budúcnosti čerpať výhody a mať prístup k medzinárodným trendom, inováciám a technológiám.

Spoločný podnik Global Payments s.r.o. povedie Jon Bayliss, ktorý ostatných 20 rokov zastával v spoločnosti Global Payments a v HSBC Bank seniorské manažérske pozície v oddeleniach platobných služieb a viedol túto oblasť podnikania naprieč Európou.

Country manažérom spoločnosti Global Payments na Slovensku sa stane Erik Brinkáč. Prichádza zo Slovenskej sporiteľne, a.s., ktorá je súčasťou Erste Group na Slovensku, kde pracoval na pozícii manažéra riadenia predaja POS a ATM. Z 15 členov tímu Erika Brinkáča, ktorý sa staral o podporu obchodníkov pod hlavičkou Slovenskej sporiteľne, a.s., sa tiež stanú zamestnanci Global Payments na slovenskom trhu.

Global Payments, so sídlom  v Atlante, Georgii, má viac než 8 500 zamestnancov na svete s obchodníkmi a partnermi v 30 krajinách Severnej Ameriky, Európy, Ázijsko-Tichomorského regiónu a Brazílie. Je jednou zo spoločností na indexe S&P 500. 

Súvisiace články

Aktuálne správy