Počas dnešných Dní energie sa ľudia dozvedia viac o zelenej energii

Putovný projekt Dni energie na Slovensku 2016 zavítal dnes aj do Banskej Bystrice. Od 10.00 do 17.00 h na Námestí SNP sa môžu návštevníci zoznámiť so zelenými technológiami na vykurovanie či úspornejšou a ekologickejšou jazdou na zemný plyn (CNG), ale i pozhovárať sa so zástupcami lokálneho dodávateľa tepla.
„Stav klímy a životného prostredia nás nútia premýšľať o efektívnejších alternatívach, akými sú obnoviteľné zdroje energie či udržateľný spôsob dopravy. Navyše sú tieto riešenia lacnejšie na prevádzku, vďaka čomu dokážu ľudia šetriť svoje financie a zároveň chrániť našu planétu,“ konštatoval za organizátorov Jozef Badida, analytik portálu energieprevas.sk.
Podľa Badidu novinkou je účasť zástupcov miestneho dodávateľa tepla, ktorí návštevníkom predstavia výhody systémov centrálneho zásobovania teplom.
„Určite zaujme aj virtuálna prehliadka jadrovej elektrárne Mochovce, do ktorej sa bežne ľudia nedostanú,“ dodal.
Projekt Dni energie na Slovensku 2016 sa v Banskej Bystrici koná pod záštitou vedúceho Zastúpenia Európskej komisie na Slovensku Dušana Chreneka a banskobystrického primátora Jána Noska.
Podujatie odštartovalo v Bratislave, pokračovalo v Žiline a po Banskej Bystrici a Liptovskom Mikuláši sa 17. júna uskutoční v Košiciach.

Súvisiace články

Aktuálne správy